Dag 102 – Afronden en beginnen

We weten al van 1 dochter dat ze officieel naar het volgend jaar kan, woehoe! Ik gok de 2 andere ook wel 😉

Werk & Technologie

Vandaag vrij kinderloos dus de dag kunnen gebruiken om wat “lange projecten” te doen (i.e. zaken waar je paar uur in’t wilt kunnen verdiepen zonder dat je bijvoorbeeld kind x naar locatie y moet brengen).

Ik nam kennisclips op. Vloekte omdat de langste clip (de verwelkoming op de cursus nog wel) zonder geluid bleek opgenomen te zijn. En viel half in slaap tijdens een meeting (sorry, te laat gaan slapen).

Er waren wel 2 toffe aankondigingen op die meeting, eentje waar ik al eerder op alludeerde in m’n reflectie omtrent een 1 juli-event: AP organiseert een online game-dag waarbij studenten en lectoren samen gaan gamen binnen een (denk ik) tornooitje. Tof tof. Alleen jammer dat ze nu net twee games hebben uitgekozen (Fortnite en Fifa) die me nog minder zeggen dan als ze een Tetris-tornooi hadden aangekondigd.

Op 3 juli staat er ook een bubbel-picknick gepland in park spoor noord met de collega’s. Da’s wel een leuk vooruitzicht. Eerst bestond de kans dat ik er niet zou geraken omdat we op weekend gaan, maar Sara heeft ook nog een vergadering die voormiddag.

De namiddag kreeg ik plots een wild idee. Wat als ik nu eens bekijk hoe lastig het is om m’n bestaande C# cursus via self-publishing aan de man te brengen. Niet om oneindig rijk te worden, wel om geïnteresseerden (incl. de studenten) de mogelijkheid te geven om een papieren versie van de cursus te hebben, iets wat nog steeds voor velen makkelijker lee(r/s)t.

En zo geschiede het: de hele namiddag prutsen, vloeken en juichen om dan uiteindelijk een werkbare piste gevonden te hebben (de belangrijkste vereiste was dat ik m’n bestaande cursus niet volledig moest transofrmeren/herschrijven om deze binnen de tools van de online uitgeverij te passen) . Als alles goed gaat verschijnt hier binnen onafzienbare tijd een eerste versie: https://leanpub.com/ziescherp/.

Mensen die zich geroepen voelen om te helpen de 4 punt 6 miljoen dt-fouten er uidt te halen mogen me altijd contacteren!

Reflectie

Gisterenavond was er een belangrijke aankondiging van AP: een nieuw AP-breed organisatiemodel (“Maar zo heet het niet! het is een samenwerkingsmodel!”), wat toch wel wat stof zal doen opwaaien (ik hoop in goede zin). Origineel ging men dit model, adAPt, vlak voor de lockdown voorstellen, wat uiteraard is mislukt.

Ikzelf sta er wat dubbel tegenover. De laatste 5 a 6 jaren lijkt het of we jaarlijks grote veranderingen ondergaan, zowel op opleidingsniveau als op AP-niveau. En ieder jaar hoor je ‘the powers that be’ zeggen: maar volgend jaar volgt de ‘rust’ en kunnen we evalueren en focussen op onze core business, lesgeven. Dit is de zoveelste, erg grote, verandering op zeer korte termijn, en ik weet nu nog meer waarom ik volgend academiejaar maar 50% ga werken (en stiekem wil ik nu zelfs minder. Al dat gedoe hoeft voor mij echt niet: laat mij gewoon lesgeven met de studenten). Alsof dit hele semester nog niet de moeite was, krijgen we volgend jaar én te maken met

  • het coronaprobleem dat zorgt voor beperkte campus-capaciteit én dus nieuwe onderwijs-en-werkvormen vereist (waarom denk je dat ik volop kennisclips ben aan het opnemen)
  • een nieuw curriculum waarbij we samensmelten met toegepaste informatica waardoor ik plots dubbel zoveel studenten onder m’n hoede krijg en moet (leren) samenwerken met 2 collega’s die voorheen soortgelijke dingen deden binnen hun eigen opleiding
  • “adAPt” waar ik net over sprak.

Het voelt een beetje aan als de perfecte storm. In films volgt er nu een fast forward naar 2025 waarbij 2 lectoren tussen een ruïne van de voormalige campus staan en mijmerend tegen elkaar zeggen: “Misschien was dit toch niet zo’n goed idee.” “Denk je?”

Alles wat ik nu schrijf herlees ik altijd even om te zien of dit nog bij het “corona dagboek”-thema past. Zoals eerder gezegd wordt de barrière wat vager. Uiteraard zijn we ook stilletjes aan in het nieuwe normaal aan het komen en is het nog maar de vraag in hoeverre er nog veel dingen zullen gebeuren die niet op een bepaalde manier gerelateerd zijn aan, of het gevolg zijn van, corona. Ik laat het aan de lezer om te bepalen wanneer de blog volledig is afgegleden tot een banaal dagboek 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s