Dag 5 van de quarantaine

Terwijl de kids lekker chillen omdat het een pedagogische studiedag is, wachten wij vol spanning op de testresultaten van vele klasgenoten en vriendinnen rondom ons. Gedeelde smart is halve smart zegt men wel eens, maar in dit geval hoeft dat écht niet. Laten we hopen dat de school maximaal kan openblijven en dat er weinig “collateral damage” is.

Voorgaande zin schreef ik net op, toen er plots tegelijkertijd meerdere mails en Signal berichten binnenkwamen. Waarvoor gevreesd wordt bewaarheid: de school gaat toe, al zeker tot 17 maart. Nieuwe testen brachten nog besmettingen aan het licht en dan zijn nog niet de resultaten van vandaag er (denk ik). Het enige voordeeltje is dat de kids nu allemaal “volwaardig” op dezelfde manier les gaan krijgen. Maar tja, da’s ook echt het enige voordeel 😦

Gisterenavond ook nog een fijne silver lining: de huisarts belde om nog eens alle timings met ons te overlopen en alle potentiële scenario’s te bespreken. Alhoewel ze halverwege terloops vermeldde dat ze vorige week nog gezin aan lijn had waar “een kind maar niet ziek wil worden, waardoor die al vele weken in quarantaine zitten” had ze ook fijn nieuws: ja, de negatieven mogen al eens een korte jog gaan doen of voor noodzakelijke spullen naar de winkel gaan. Uiteraard hing ze hier twee belangrijke randvoorwaarden aan:

 • Je mag geen symptomen hebben (en bent niet positief getest uiteraard).
 • Je houdt je extra streng aan de corona afstands-en hygiëneregels.

Toen ik dit nieuws aan Mira en Sara vertelde sprongen ze bijna een gat in lucht. Van de 5 huisgenoten hebben zij het minste huismusgevoel en het vooruitzicht bijna 3 weken opgesloten te zitten wekte nu al wrevel op.

Sara is dan ook vandaag, in de prille ochtend, toen iedereen nog sliep, al gaan joggen. Het had haar duidelijk deugd gedaan. Blij dat dokters naast fysieke gezondheid ook rekening houden met de mentale gezondheid!

Eén gedachte over “Dag 5 van de quarantaine”

 1. Wel Tim, even Bing Crosby van stal gehaald… zodat de ‘huismussen’ weten waarom anderen graag buiten zijn…!

  Oh, give me land, lots of land under starry skies above
  Don’t fence me in
  Let me ride through the wide open country that I love
  Don’t fence me in

  Let me be by myself in the evenin’ breeze
  And listen to the murmur of the cottonwood trees
  Send me off forever, but I ask you please
  Don’t fence me in

  Just turn me loose
  Let me straddle my old saddle
  Underneath the Western skies

  On my Cayuse
  Let me wander over yonder
  Till I see the mountains rise

  I want to ride to the ridge where the West commences
  And gaze at the moon till I lose my senses
  And I can’t look at hobbles and I can’t stand fences
  Don’t fence me in

  Oh, give me land, lots of land under starry skies above
  Don’t fence me in
  Let me ride through the wide country that I love
  Don’t fence me in

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s