Dag 76 – Twilight² wereld

Fun & Familie

Dat de speeltuin voor onze deur terug open is, hebben we geweten 🙂 Het is er een (gezellige) drukte van jewelste en de decibels van joelende kinderen gaan fel naar boven. Mooi zo. Het is leuk te zien hoe zelfs onze kinderen teug van een zandbak kunnen genieten (pre lockdown speelden ze daar nog zelden is). Er is maar één nadeeltje aan een zandbak voor de deur: ons huis voelt soms wat aan als openbaar toilet/drankbar/medische verzorgingspost voor alle vriendjes en vriendinnetjes die toevallig ook in het groen kwartier spelen en onze kinderen ontmoeten. Het is ze gegund, maar als dit een voorbode van de grote vakantie is, dan gaan we enkele duidelijke huisregels moeten inbouwen anders worden Sara en ik horendol.

Onderstaande boek hebben we via stadleest.be besteld: wat een wondermooi boek is me dat zeg! Zelden zo’n mooie (3D) tekeningen gezien. Je wordt echt meegezogen in de zwart wit onderwaterwereld van Jim Curious.

Werk & technologie

Oef. Het draaiboek examens ligt vast. Er is aardig wat gepuzzeld en gesleuteld maar ik denk dat we een erg nuttige houvast hebben die, hopelijk, zo weinig mogelijk problemen zal geven. Het blijft een vreemd vooruitzicht: je examen zal volledig online gebeuren zonder DTA je weet hoe het loopt. Samengevat komt het er op neer dat wij gewoon ons digitaal examen online klaar zetten enkele weken op voorhand en vanaf dan is het out of our hands en moeten we gewoon nadien beginnen verbeteren. In het extreme geval ontdek je dus de dag na het examen bijvoorbeeld dat geen enkele student heeft (kunnen) deelgenomen. Spannend.

Reflectie

Het wordt duidelijker en duidelijker dat de meiden ook naar school mogen gaan. Beetje bizar dat Sten nog een week school gaat doen met die strenge afstandsregels, terwijl de meiden dan vrijdag plots met hun hele klas er aan gaan mogen beginnen (vermoedelijk). Het maakt het twilight-effect alleen maar sterker: alsof ons gezin nog eens onderling ook in aparte wereld vertoefd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s