Dag 77 – dochters ook naar school

Dat papa graag poppetjes schildert is geweten. Ook de kids zijn altijd gefascineerd door het feit dat hun papa plots “kan schilderen”. Ze ontdekten de truc: de verf die ik gebruik. Die geeft vanzelf contrasten. Oops, truc verklapt 😉

Na de piraten, is het nu tijd aan stoere “pict-warriors”. Hun huidskleurtje hebben ze gekregen terwijl we naar de Campuscup keken gisterenavond. Vanavond krijgen ze een kleurtje op hun rokken en haren.

Fun & Familie

Ijsje @ the jane

Vandaag de bevestiging van school gekregen. Ook de meiden gaan vanaf volgende week vrijdag naar school mogen gaan, en gelukkig zonder de draconische regels waar Sten nu nog in meedraait. De kids kijken er naar uit om terug hun juf en kameraadjes te zien.

Nu is het nog spannend: hoe vaak gaan Sara en ik over en weer moeten fietsen de komende weken? Ik gok 6x per dag. Gelukkig woont er een grootouder vlakbij en is Juno oud genoeg om al eens alleen te gaan.

M’n woorden waren nog niet koud of we kregen volgende verlossende bericht!

“boejakasja” riep Sara en we geven elkaar nen high-five!
Een heerlijke charlotte van de mama kwam hier gisteren aan. Mjammie!

Corona, België & de Wereld

Dit hoofdstuk probeer ik wat te mijden, maar vandaag was het prijs. Ik ging naar de slager, waar ik buiten stond aan te schuiven, en was getuige van weer een straf staaltje nadenkwerk. Blokker heeft besloten dat ze sinds gisteren ermee stoppen en tot 75% korting op hun producten aanbieden. Gevolg: een gigantische rij mensen die aan de blokker (naast de slager) stond aan te schuiven. Uiteraard was er weinig sprake van de 1,5m regel en waren wij (als brave slager aanschuivers) de dupe omdat we “in de weg stonden” en moest de politie er bij komen om de blokker-aanschuivers een rij te laten vormen die conform de afspraken is. Het was wel aandoenlijk te zien dat iedereen braaf luisterde en er nooit gezaagd werd of mensen die kwaad werden. Iedereen stond gewoon te dicht in zijn/haar enthousiasme (in’t zonnetje!) en ging dus braaf terug uiteen staan. Om het geheel compleet te maken stond er 10 meter verder in de straat een grote cammion dubbel geparkeerd om uit te laden. Gevolg: een file toeterende auto’s tot op de grote steenweg. Gevolg: fietsers konden niet langs en gingen met de fiets in de hand over het voetpad. Gevolg: de rijen aan de winkels gingen bijna in de etalage staan om passanten en fietsen de doorgang te verlenen. Gevolg: ik heb wijselijk besloten een mondmasker aan te doen. Het leek wel alsof ik op een hoogdag in de Efteling stond.

Het is wel fijn met zo’n mondmasker: het kon me niet schelen dat die man achter me bijna in m’n nek hijgde (in his defense: hij moest wel, anders stond ie tussen de ‘troep mensen’ voor de blokker).

Reflectie

Een lang weekendje. Een beetje de stilte voor de storm. Dinsdag beginnen de examens! De eerste horrorverhalen van andere opleidingen hebben ons al bereikt in verband met examens die volledig in het honderd liepen etc. We hebben alle bevindingen van deze vroege examens verwerkt in onze aanpak en hopen natuurlijk op smooth sailing dinsdag, toch benijd ik de collega niet die na het weekend als eerste van start zal gaan . Het mijne is 15 juni, hopelijk zijn tegen dan alle kinderziektes er uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s