Dag 46 – Gepest

Familie & Fun

De juf van Mira heeft ons goed gepest vandaag. Net die ene dag dat het regent en Mira krijgt een (weliswaar leuke) opdracht om de radzeksi mars met potten en pannen na te doen. Aanschouw het kabaal dat we hele voormiddag mochten horen, inclusief broer en zus die dit uiteraard ook wilden proberen!

Komende dagen zal het allemaal iets meer binnen te doen zijn. Vinden we niet erg. Dan worden er eens andere spelletjes ontdekt.

Qua schoolbegeleiding merken we dat de kids hun draai al hebben gevonden. Vorige week moesten we nog mee helpen uitleggen hoe ze hun huiswerk konden bekijken en uploaden. Ondertussen zij ze hier (te?) vlot mee weg en kunnen we vrij goed zelf naast hen werken aan de tafel zonder om de 5minuten te moeten helpen. Ook nogmaals dikke thumbs up naar hun juffen die tal van kennisclips opnemen, live lesjes geven en erg snel reageren als ze vragen etc hebben.

De rest van de dag werd er ‘lui’ gespeeld. Samen in de zetel rollenspelen met hun drieën terwijl Sara en ik lekker konden doorwerken.

Werk & Technologie

Het webinar was… Speciaal. We volgden alles backstage (via de producer zijde. We zagen dus alle sprekers ‘binnenkomen’, konden privé zaken afspreken etc.) We waren goed voorbereid en wisten dat we als laatste groep zeker niet over onze tijd mochten gaan. Wisten wij veel dat er onaangekondigd een extra spreker werd aangekondigd, dat de intro 20 minuten ipv 5 duurde en dat enkele sprekers problemen met hun computer of verbinding hadden. I know, het hoort er bij en het was, zeker backstage, een zeer interessante leerschool (zelfs in die mate dat ik heb voorgesteld om deze tech te gebruiken om’de bachelproefpresentaties in juni zo te organiseren). Maar het zorgde wel voor een zeer gat. Van 16u15 tot iets na den 8’n zaten we daar dus. Dat was lang, zelfs voor een gamer als ik. De salade geitenkaas die Sara me bracht omstreeks 18u smaakte in ieder geval dubbel zo goed.

Éen coollega nam een toffe screenshot van me tijdens de presentatie. Voor de mensen die een of andere symboliek zoeken voor de illustratie achter me, sorry: dit was gewoon 1 van de eerste afbeeldingen die ik op Google tegenkwam 😅

Dirk, Geert en ik waren erg tevreden over onze talk. Alles verliep zoals ingeoefend en ook de feedback achteraf was positief. Het geeft me alvast veel zin om deze dingen verder uit te bouwen (ondertussen zijn al meerdere collega’s ook op de trein van ‘je eigen les regisseren’ gesprongen wat ik alleen maar kan aanbevelen : hoe visueel dynamischer we onze lessen kunnen maken hoe beter we aansluiting tot deze, met YouTube opgegroeid, generatie studenten kunnen krijgen. Moest je ‘mijn’ showke willen herzien, dan kan je dat: Zie hier.

Reflectie

Geen blik in de spiegel vandaag, daarvoor wordt m’n haar te lang 😅

3 gedachten over “Dag 46 – Gepest”

 1. Net de presentatie gezien, het initiatief voor het gebruiken OBS en meerdere inputs combineren voor een betere les “stream” is goed gevonden. Is hier een positieve reactie op van studenten buiten de “toffe achtergronden”? Denk vooral dat het vermoeiende aan de streams van sommige docenten is dat ze niet/amper verstaanbaar zijn.

  Like

  1. Dag Arne,
   Bij een survey die ik deed met de studenten kwam vooral naar boven dat ze het fijn vinden de lector te zien terwijl hij iets uitlegt. De gezichtsmimiek en handgebaren die we (soms onbewust) maken zijn blijkbaar een meerwaarde (die ik onderschatte) volgens he. De ludieke achtergronden zijn inderdaad niet meer dan dat, ludiek en om af en toe de “sfeer” wat op te vrolijken. De meerwaarde van obs die ik probeer aan te bieden is de mogelijkheid om tussen verschillende scenes te switchen zodat de student een wat dynamischere video te zien krijgt (hier een voorbeeld wat ik bedoel: https://ap.cloud.panopto.eu/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=736abb9f-5971-4920-a031-abad00ca02bc )
   Een goede microfoon is inderdaad ook een erg belangrijke factor in dit alles. Ik gebruik een Yeti microhpone in combinatie met krisp.ai en voor zover ik weet hebben studenten nog niet geklaagd over de geluidskwaliteit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s