Dag 41 – Veel te doen

Papa wij willen een basketring: check! Waar een oud vuilbakdeksel al niet voor dienen kan.

Familie & Fun

De buitenschoolse activiteiten van de kids zijn terug in full force. Heel erg vonden we het niet dat al die dingen even wegvielen. ’s Middags hadden de zussen gisteren een online dansles, wat wel grappig om zien was. In het begin was er weinig animo voor, tot ze al die bekende gezichtjes terugzagen die ze al weken niet meer hadden gezien. Ze waren direct vertrokken.

Even opwarmen en dan een dansje samen inoefenen. Er waren meer dan 20 deelnemers!

Gisteren had Juno echter vervolgens om 17u haar eerste online muziekles. Een half uur later kwam ze vragen “of het een probleem was dat de les 2uur zou duren”. Ik gok dat menig ouder, net als wij, even grondig gevloekt heeft (daar ging de traditie van eten rond 18u30 en Juno had die dag al aardig wat online schermtijd met de school ook nodig gehad). Soit, so be it. Subiet heeft ze haar eerste online cello les. Vorige week was haar la-snaar gesprongen (de nieuwe is onderwege) dus het zal een ‘Les La-Loze Liekes’ zijn (is dit een Suske&Wiske titel waardig?)

Het is duidelijk dat “the show must go on” nu echt up to speed terug is aan het geraken.

Werk & Technologie

Het webinar van volgende week maandag krijgt vorm. Kijk zelf maar op: http://petridischania.hmu.gr/webinar/ We kregen ook net te horen dat er al meer dan 650 inschrijvingen van over de hele wereld zijn en dat de overheden van Griekenland, Portugal, Albanië, Spanje en Israel het via hun officiele communicatiekanalen dissemineren. Welke druk op onze schouders? 😉

Meeting met de organiser en (enkele van de) sprekers . Iedereen liet de 650 even inzinken 🙂

In other news. Ik heb gisteren krisp.ai ontdekt. Een toffe tool om achtergrondgeluiden (grotendeels) weg te filteren wanneer je in een drukke omgeving les geeft. De test gisterenavond zorgde er alvast voor dat de tool nu permanent aan staat hier:

Ik zat aan de bureau, de kids ‘riepen’ vanuit hun slaapkamer een verdiep hoger.

Corona, België & de wereld

Ik verdenk Sara ervan dat ze nog een mail naar Weyts heeft gestuurd om te vragen dat Sten “alsjeblieft, alsjeblieft” terug naar school mag. Benieuwd of dat effectief zo zal zijn. In ieder geval is het zo dat hij het het moeilijkste heeft met dit alles en hij erg uitziet om terug z’n kameraden “in het echt te zien”.

Reflectie/Personal

De kids worden wat kribbiger op elkaar. Het is duidelijk dat het schoolgebeuren (veel meer moetje dan in vakantie) in combinatie met ouders die geregeld ‘niet beschikbaar’ zijn voor wat frustraties zorgt. We proberen het in te perken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s