Dag 40 – Strandtijd

40 dagen al dit. Volgens wikipedia is dit het hoogste getal tot waar men in Sesamstraat ooit heeft geteld. Dit wil dus zeggen dat vanaf morgen er menig Sesam-fan nieuwe getallen zal ontdekken. Zou Graaf Tel nog werken eigenlijk ?

Weetje van de dag: in het Engels is Graaf Tel zijn naam veel grappiger: “Count von Count”

Familie & Fun

Sten heeft, denk ik, onbewust aangevoeld dat hij wat trager z’n schoolwerk moet doen, kwestie van niet in een huis vol werkende gezinsleden met z’n duimen te zitten draaien 😅 Het helpt niet dat z’n zussen om de paar minuten iets op een scherm moeten opzoeken waardoor hij afgeleid wordt.

Vandaag is Sara naar het rvt. Omdat onze gedeelde agenda’s er wat chaotischer uitzien (de lessen zijn veel gefragmenteerder en in kleinere blokjes en ook de speciale activiteiten van de kids staan er in) is het leuk om deze er vandaag in te zien staan 😅

Het rvt noemt WZC Compostela

Ze hebben het rvt daar enkele dagen volledig moeten herstructureren omdat men er nu de nodige testen heeft kunnen doen en weet wie wel/niet besmet is. Sara is er maar 2 van de 7 dagen, maar ik wil niet weten wat het moet zijn voor het personeel dat daar 7 op 7, dag in dag uit mee bezig. Ik had er al veel respect voor, maar nu verdienen die een standbeeld! (of gewoon alvast meer euro’s uit de groepspot…)

Werk & technologie

Samen met collega nog wat gezocht naar goede manieren om ons smoelwezen in de stream te krijgen zonder dat kijkers de rommel achter je zien. Was leuk om uurtje samen hier rond te prutsen. Donderdag in de live les ga ik ‘in’ de presentatie staan… Ik ben benieuwd 😅

Corona, België & de wereld

Vandaag werd een werkdocument van de lockdown uitstapregeling gelekt. Wat voor debielen lekken dit soort documenten eigenlijk? “Om een publiek debat te voeren?” Ja, want wij zijn allemaal ondertussen experts en hebben geen team topwetenschappers nodig om te beslissen wat te doen met een nieuw virus waar we nog geen vaccin tegen hebben. Zucht.

Misschien moet ik deze sectie hernoemen tot ‘zaagsectie’ 🤔

Reflectie/Personal

Gisterenavond kon je de starlinksatellietjes véél beter zien. Als eeuwige sterrendromer was gisterenavond dus weer een heerlijk momentje. Mensen die het alsnog ook willen zien wachten best tot overmorgen , dan zullen ze om 10u10 weer (hopelijk) erg goed te zien zijn (weer west naar oost).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s