Dag 39 – De routine zoeken

Gisteren in de late namiddag (nadat de blog al klaar was) deden we een toffe fotozoektocht. De kids van een buurman (die ook het feestje hier verderop in de blog doen) maakten een reeks foto’s die onze kids dan zo getrouw mogelijk moesten namaken. Leuke extra: Sara en ik hebben enkele plekjes hier in de buurt ontdekt waar we nog nooit waren geweest!

Familie & Fun

Het is terug wat zoeken om alle agenda’s wat samen te leggen. Het siert alle juffen en meesters van de school, dansles, muziekles, etc dat ze tal van activiteiten inplannen, maar het maakt het er niet makkelijker op. Uiteraard omarmen de kids iedere mogelijkheid om hun kameraadjes (online) te zien, maar het zorgt er wel voor dat ik deze ochtend zelf even “zonder apparaat” door het leven ging. De Tim van een tijd terug had het daar lastig mee gehad (i.e. niet verbonden met het werk) maar nu was het een extra goede reden om al wat huiswerk van de kids te verbeteren.

Wat een heerlijk initiatief van enkele buren, vrijdag zal er dus gedanst worden:

Dit staat alvast met stip in de agenda!

Werk & technologie

Niet werk-werk related dit, maar vandaag tussen de soep en de patatten wat aan de stamboom gewerkt. Het is interessant te zien dat aardig wat mensen dat nu aan het doen zijn: de hoeveelheid “smart matches” die de stamboomtool aangeeft is gevoelig hoger dan anders.

Corona, België & de wereld

Blijf in uw kot! 🙂

Reflectie/Personal

Gisterenavond een poging gedaan de starlink satellieten te zien passeren. Helaas heb ik maar 3 van de tientallen zien passeren over het firmament. Die lichtpollutie toch he! Desalniettemin wel ‘spectaculair’ om zo’n witte stip razendsnel te zien passeren, alsof een ster besloten heeft dat het elders wil gaan wonen. Vanavond kan je trouwens weer kijken! https://findstarlink.com/#131;3

Ga dus gewoon om 9u59 buiten staan, kijk pal naar het westen en je zal een reeks stippen in rechte lijn van westen naar oosten over je zien vliegen. Je moet geen geodriehoek kopen, je zal ogenblikkelijk zien wat je moet zien. Als het beweegt en snel, is het dat of een ufo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s