Dag 17 – Creatie-dag

Familie & Fun

Terwijl de mama boven live les gaf maakten wij beneden ons huiswerk. Zolang de lamp rood was moesten we het stilletjes houden. Dat is relatief gelukt. Uiteraard had Sara haar leerlingen gewaarschuwd voor kinderrumoer (is dat een woord?) op de achtergrond, een fenomeen waar iedere leerling en student ondertussen mee heeft leren leven, vermoed ik.

Weetje van de dag: De naam “kabberdoeske” zou afkomstig zijn van een verbastering van het Franse begrip: cabaret douze. In de 19e eeuw werden in Frankrijk namelijk de herbergen in categorieën verdeeld. Categorie 12 (douze) was de laagste categorie. In Vlaamse dialecten is een kabberdoes een huis waar ’t gemeene volk gaat smooren en drinken. (bron wikipedia)

De kinderen met hun huiswerk helpen heeft een nieuwe dimensie gekregen. Mira moest bijvoorbeeld een “boekpromotie”-clipje maken. In pre-corona tijden zou dat resulteren in “hier Mira, de smartphone. Ga maar iets opnemen”, gevolgd door een shaky selfie-filmpje waarin Mira hortend en stotend probeert haar boek samen te vatten. NIET IN CORONATIJDEN! Papa Tim zet ogenblikkelijk zet regisseurshoed op, maakt samen met Mira een storyboard en roept dan “action” vanachter de camera! Nadien editeren we het geheel op de computer, wat fancy effectjes er boven op en “print!”. Alle partijen hebben weer de dag een uurtje verder gekregen en de mama kon blijven werken 🙂

In de namiddag brainstormden we over een bordspel variant op Brawl Stars (het tabletspel dat Sten, iedere minuut dat hij mag gamen, speelt). Het zal een RoboRally variant worden. Van zodra de eerste speeltests werken zullen we wat zaken afdrukken om het visueel plezanter te maken. De eerste tests waren alvast veelbelovend. Na 4 potjes waarbij we de eigenschappen van de heroes nog tweakten, besloten de kids om verder te spelen. Ondertussen zijn ze al 2 uur “aan het brawl star’en”. Succes!

Uiteraard mag Supercell ons altijd contacteren om hun licentie aan te bieden. We vragen 5% van de omzet 😉 A propos, de tokens van Pandemic Legacy blijven hun nut bewijzen!

Werk & Technologie

Vandaag heeft Sara haar eerste 2 live lessen gedaan. Na de onwennigheid de eerste minuten was ze de volgende 2 uur als een volleerd streamster bezig. Ze schetste op een aparte laptop en toonde slides om live vragen op te lossen. Ja, ik ben fier op haar!

Er is maar 1 nadeel aan dit alles…En ik dan?! We hebben maar 1 studio he 🙂

Corona, België & de wereld

Vandaag bewust het woord Corona vermeden. Dit ging maar deels toen ik vanochtend plots buiten in een (kleine) file aan de Delhaize stond. De charcuterie was op, dus ik werd er op uitgestuurd. De meeste mensen snappen de flow in de winkel. Toch was er weer een ouder koppel (60+) dat van hun tak wilde maken toen ze onder de gele linten wilden kruipen en werden tegengehouden door de kassiersters en mijn kwade blik. Ik begin te denken dat mijn bloeddruk enkel verhoogd als ik naar de Delhaize ga :p

Reflectie/Personal

Eén van m’n 2 kandidaat Mollen is afgevallen. Ik vervang de afvaller door de deelnemer met de kleinste lengte. Hopelijk is deze zin spoilerloos en zal hij ook niet per ongeluk lekken via google search (zo heb ik eens een kandidaat gegoogle’d terwijl we uitgesteld keken. De eerste hit was een titel met een schreeuwerige “X ligt er uit!”. En we keken dus maar met een half uur vertraging. Damn you, Google (schud kwaad met gebalde vuist naar de wolken)!

Morgen is het lesdag. De derde “corona-missie” ligt klaar voor de studenten en ik kijk er naar uit om hen terug te zien. Benieuwd of er wat meer opkomst deze keer is. We zien , over de hele opleiding, een stevige terugval qua opkomst. Dit belooft niet veel goeds voor onze studentenaantallen het komende jaar…

Nu nog een sexy Kahoot! in elkaar steken over “System.Object” en “abstracte klassen” en we hebben onze zetel na het avondmaal verdiend.

3 gedachten over “Dag 17 – Creatie-dag”

  1. Als er nog Brawl Stars boardgame testers gezocht worden, laat maar iets weten … ik zet graag mijn 6, 9, en 36 jarige testers in 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s