Dag 16 – Twilight Zone

Het weer slaat om. Hagel ’s middags en terug warme jas aan doen. Het maakt het in ieder geval minder awkward om in de Delhaize met handschoenen rond te lopen.

Familie & Fun

Jeuj, zondag. Niet Josdag, maar opruimdag! Alweer een halve dag gevuld! De kinderen gebruiken ineens de voormiddag om nog eens door de verzameling speelgoed te gaan en te beslissen wat weg mag.

De kleine dingen des levens: paar dagen terug plots bericht van Hendrik en Saskia: “Kijk snel in je brievenbus”. Een heerlijke reep Tony’s Chocolonely (nooit bij stilgestaan dat de naam “choco lonely” is. Sue me. Maar ik had dat niet door). Nog een paar van die repen en ge kunt mij echt naar buiten rollen. Gelukkig heeft Sara een “fitness doos” gekocht. Een grappig ding waarmee je allerlei oefeningen kunt doen . Zelfs de kids gebruiken het nu om calorieën te verbranden, want toegegeven, we verbranden toch een pak minder nu. Soms gaan we nu zelfs voor slapen gaan nog half uurtje wandelen (én Pokémons jagen uiteraard).

Gisterenavond een eerste avondje “Jackbox Party Pack” met de vrienden. Dit was erg voor herhaling vatbaar! (en met dank aan Glenn kan ik volgende keer veel betere kwaliteit van het beeld aanbieden). Mensen die dit ook met hun vrienden willen organiseren, contacteer me gerust voor wat uitleg hoe je dit best doet.

Neen, niet proberen die code in te voeren. De room is al lang terug verdwenen (foto van Stefan).

Werk & Technologie

De oefeningen en labo’s voor de komende week zijn wat blijven liggen dit weekend. Straks nog even een inhaalbeweging doen en dan vooral aftellen naar de paasvakantie. Er is beslist (met mij erbij) dat m’n vak dus 2 weken eerder moet klaar zijn, waardoor ik wat moet herplannen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dit semester maar 1 vak heb (en nog 1 vak waar ik “second violin” ben en dus vooral volg).

Corona, België & de wereld

Don’t be that guy. Ik blijf het lastig vinden hoe sommige mensen in de winkel en daarbuiten doen. Een oudere man (#risicoleeftijd) trekt zich niets van de afspraak aan om ook in de Delhaize mooi achter mekaar met 1.5m tussenvan sectie naar sectie te gaan. Hij ziet me sukkelen met een broodzakje (probeer maar eens sandwichen met zo’n tang met handschoenen aan in een zakje te krijgen). Hij neemt, zonder handschoenen, een zakje en wilt dat aan mij geven. Uiteraard superlief, maar ik knik dat het wel lukt. Daarop legt hij dat zalje terug op de stapel voor de volgende klant en komt dan schouder aan schouder naaste me staan om z’n eigen pistolets te nemen. Is de man moedig, onverschillig, dom, roepend om aandacht? Ik weet het niet, maar het is wel lastig dat ‘wij’ ons leven volledig omgooien opdat iedereen er beter van wordt. En, de man is uiteraard gewoon lief, maar ene beetje empatisch inzicht moet toch duidelijk maken dat ik daar niet voor mijn plezier zo bezig ben?

Ondertussen blijft Sten goed hoesten ’s nachts. Ikzelf merk dat m’n conditie iets te snel achteruit is gegaan de voorbije dagen dan normaal is. Ik was pompaf na 3km joggen en ook de workout hier thuis resulteerde in veel te snel ‘piepen’. Vermoedelijk zit ‘het’ toch ook al hier in de longen. (of geef ik hypochonder Jr te veel aandacht… Hij weet dat ik door het zomeruur een uur minder heb geslapen en dus vatbaarder ben voor z’n insinuaties). Misschien moet ik hem vanaf nu ‘junior’ noemen.

Reflectie/Personal

Een rustig dagje waarbij de grote opkuisdag en de aankomst van de 15grams foodbox hoogtepunten waren. Dat zegt genoeg 😏 Morgen stappen we weer in de vreemde, twilight-zone achtige schijnrealiteit waarin het lijkt alsof we een normale weekdag beleven, maar dit wel volledig binnen ons huis doen…

You unlock this door with the key of imagination. Beyond it is another dimension: a dimension of sound, a dimension of sight, a dimension of mind. You’re moving into a land of both shadow and substance, of things and ideas. You’ve just crossed over into… the Twilight Zone.

2 gedachten over “Dag 16 – Twilight Zone”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s