Dag 15 – De zaterdag in foto’s

Eigenlijk zijn nu de weekends de normaalste dagen. Ok, alles is weliswaar thuis en vertraagd. Maar doorheen het jaar lijkt, zeker onze zondag, vaak op dit soort dagen: half cocoonen en dingen met het gezin doen waar je in de week geen tijd/fut/zin/middelen (willekeurige volgorde) voor hebt.

Familie & Fun

De StuBru popquiz: 40 vragen waar ik op moest gokken. Van de 40. Maar wel pliezant , zeker in companie van vrienden.
Mira probeert ‘out of the box’ te denken terwijl Juno en Sten lezen tijdens het ‘lees-halfuurtje’ na de lunch.

In de namiddag hadden we een iets complexer plan. We spelen al tijdje Heroquest met 2 klasgenootjes (van Sten en Mira) en die uitnodigen zou nu een boete van 4000 euro kunnen opleveren. Dus: op zoek naar een oplossing. Die er gelukkig snel was. We bouwden een “brug” (ineens wat uitleg kunnen geven over hangbruggen!) om een camera op te hangen en mits wat extra apparatuur (microfoon, boxen, 2e laptop, etc.) konden we de eerste missies van Kellar’s Kerkers vlekkeloos afwerken. Volgende week doen we dit terug maar gebruik ik Vassal zodat we camera+brug niet meer nodig is!

Vanavond spelen we Jackbox Party Pack met enkele vrienden. Voor mensen die dit niet kennen. Niet twijfelen en direct aanschaffen (xbox, switch, pc, etc) als je van dit soort ludieke party-games houdt.

Werk & Technologie

Alle “technologie van de dag” zit in de brug en de laptopconfiguratie om HeroQuest te fixen. Heb ik trouwens al vermeld dat ik naast Sara, nu nog 2 andere lieven heb? Zowel OBS als m’n Stream Deck zijn onmisbare elementen geworden in mijn ‘remote-leven’. (zeg nu zelf: volgende amateuristische filmpje werd op een half uurtje in mekaar gebokst maar de kids waren direct psyched om aan de missies te beginnen).

En werk, Tim? Not today! Sara heeft de namiddag goed kunnen gebruiken om ongestoord in het zonnetje honderden verslagen te verbeteren. Smartschool is een knap systeem, maar het moet nog grondig verbeteren om deze nieuwe manier van lesgeven te ondersteunen. Voor de geïnteresseerden, kijk zeker eens naar Gradescope, dat kan je nu gratis gebruiken ‘dankzij’ Corona. A propos, nu je tijd hebt. Luister zeker naar de Nerdland podcasts (beschikbaar op alle klassiekers zoals iTunes, Spotify, etc), die zijn echt de moeite. Zo weet ik nu eindelijk het verschil/verband tussen Corona, Covid-19 en Sars-Cov-2.

Corona, België & de wereld

Zoals verwacht werden de regels verleng tot het einde van de paasvakantie. We bereiden ons mentaal voor op langer.

Reflectie/Personal

Een fijn, gevuld dagje waar ook tijd was voor korte babbels met buren onderweg naar de bakker. De kinderen die het een fijne dag vonden en Sara die tevreden is met het werk dat ze heeft kunnen verzetten (als er bazen van het middelbaar onderwijs dit lezen: probeer aub rekening te houden met de load die jullie werknemers nu nog meer hebben!).

2 gedachten over “Dag 15 – De zaterdag in foto’s”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s