Dag 13 – Nu met ook structuur in het dagboek

Omdat ik inderdaad wat over en weer spring qua stijl en inhoud in deze blog kreeg ik de nuttige tip om te proberen wat structuur hier in te brengen (dank u, Jaak!). Vandaar een poging om met wederkerende secties te werken. Eens zien of dit helpt 🙂

Laat gerust weten of er secties missen en/of overbodig zijn.

Familie & Fun

De codenames avond was een succes. Op drie uur tijd hadden we 4 rondjes gespeeld. Niet veel, wel lachen. Het is nogmaals gebleken dat de gemiddelde internetlijn nu als beperkende factor komt bovendrijven in deze ‘streaming hoogdagen’. Ik ben in ieder geval blij met onze Telenet lijn en wat stevigere WiFi (access point van Linksys).

Codenames night. Fun

De kinderen keken vandaag om 14u, terwijl ik meeting had, naar een live youtube waarin Rick Vermeulen (‘die van Dyla’ Haegens’) samen met de kijkers tekent. Dat was een schot in de roos en volgende week zullen de kids terug van de partij zijn! Kijk zeker hier op het kanaal van artiest Frank Daenen waar hij meerdere keren per week live streamt: https://www.youtube.com/user/fdaenen

Het resultaat an de tekenles. Kids vonden het de max.

Werk & Technologie

Op onderwijsniveau zijn we nu in een interessante periode gekomen. Interessant als in het Chinees spreekwoord weliswaar. Er is op hogeschool niveau net besloten dat er tot 18 mei verder gewerkt wordt zoals nu: dat wil zeggen 100% digitaal contactonderwijs van thuis uit. Daarna komen er 2 weken voor “contactluw” onderwijs voor die vakken waar bijvoorbeeld een heel specifiek, live, labo-apparaat/materiaal nodig is.

De grote hamvraag waar we (en de studenten nog meer) nu mee zitten is de examenperiode. Hoe zal die toetsing gebeuren? We weten nu al dat er geen 100% foolproof manier bestaat om fraudeloze examens af te nemen vanop afstand. Zeker bij onze studenten, die toch iets ict-vaardiger zijn dan “de gemiddelde mensch”. We vertrouwen 99% van hen, maar alle regels en afspraken zijn er uiteraard voor die 1%.

Het grote gevaar nu is te zot reageren op de richtlijnen. Bijna om de 3 a 4 dagen verschijnen er nieuwe richtlijnen, ook binnen het onderwijs. Alles blijft erg in flux waardoor een wat afwachtende houding nu beter is (op het niveau dat ik werk: een lector) dan proberen tig ideeën uit te werken die misschien niet nodig zullen blijken. Wie weet mogen we in juni terug al knuffelend naast mekaar examens afnemen, wie weet. We zitten nu gewoon met de opleiding om de paar dagen samen om als groep te zien wat er moet gebeuren. Het interessante binnen onze opleiding is dat we redelijk flexibel zijn en voorlopig niet al te veel last hebben van de nieuwe richtlijnen (wij hebben geen dure labo’s met industriële labo’s o.i.d.)

Corona, België & de wereld

Iedere avond check ik de WHO-grafieken. Niet de beste gewoonte want binnen Europa “zijn we nog niet aan de nieuw patatjes” en wat er nu in Spanje en Italië bezig is is niet goed, plain simple. Ik vrees vooral voor wat er in Amerika (en hopelijk niet ook in UK en NL) nog staat te gebeuren. Het venijn van die week incubatie is dat alle maatregelen altijd pas MINSTENS een week later zichtbaar zijn.

Ik vraag me ook af en hoeverre de experts , nu helden, later niet het deksel (onterecht) op de neus gaan krijgen. Alle oplossingen die zij voorstellen hebben als doel besmettingen tegen te gaan. Uiteraard is dit, helaas, hetzelfde als zeggen dat die spray hier thuis ook olifanten weghoudt: heb je namelijk al olifanten gezien hier thuis?! Ik hoop van ganser harte dat de gemiddelde Belg (en die is en blijft voor mij een zeiker die enkel nog gelooft wat Netflix hem verteld) na dit alles niet de Van Ranst’en in de wereld naar de brandstapel willen sleuren want “kijk, er bijna niemand gestorven, dat was maar een storm in een glas water”. Ik sta aan de zijde van de wetenschap. I got your back mr Van Ranst! 🙂

Reflectie/Personal

De dip van gisteren was er vandaag niet. Nu we dichter en langer op elkaar leven merk ik nog meer hoe ik de emoties van Sara & kids altijd mee opslorp. Ik noem het empathie.

Ik ben er echter van overtuigd dat dit vooral een “verbonden systeem” is waarbij iedereen binnen het gezin elkaars “temperatuur” onbewust beïnvloed (een soort barometer) zodat naarmate de dag vordert er een evenwicht wordt bereikt. Die dus de ene dag wat hoger dan de andere zal liggen. Does that make sense? Of moet ik nu echt dringend wat meer buiten komen?

2 gedachten over “Dag 13 – Nu met ook structuur in het dagboek”

  1. Mooi, Timmelim! Je legt telkens een beetje je hart bloot, ontwapenend en soms ontroerend om te lezen… Das waarschijnlijk als mama dan 😘❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s