Dag 10 – Leveringen

Gisterenavond dan toch maar m’n loopschoenen van onder het stof gehaald. Een korte toer gedaan rond 17u en dat deed deugd. De stad was relatief leeg (in de Helenalei stonden veel chassidische Joden in de ramen van hun appartementen te bidden. Een leuk zicht en goed dat ze dat binnen, appart doen) …de grasvelden van het Groen Kwartier was iets anders. Het leek wel putteke zomer. Zoveel volk dat overal met het gezin op stap was. De meeste mensen behielden flink afstand, maar er waren toch ook tal van ‘overtreders’ (neen, ik geloof niet dat jij 10 andere broers en zussen hebt van quasi dezelfde leeftijd). Jammer, maar het is wat het is.

Gisteren arriveerde ook onze 15 grams foodbox in het laat. In het verleden maakten we nog al gebruik van deze meer kindvriendelijke Hello Fresh variant. De doos is zeer welgekome en bevat ingrediënten voor 3 zelf gekozen (uit 10) recepten voor 4 personen. De porties zijn zodanig dat we er vlot 4 tot 5 avonden zoet mee zijn. Zeker omdat we deze keer ook nog de soepbox en fruitbox erbij hebben besteld.

“Ja maar Tim, ge moet de lokale handelaars helpen hé.” Mja, da’s zeer waar, maar we zijn een beetje minder happig om ‘onder het volk’ te komen deze eerste dagen. Als je kijkt naar wat er in Italië, Nederland, etc gebeurt dan ben ik er alleen maar meer van overtuigd dat de ‘blijft in uw kot’ aanpak de juiste is. Of zijn al de ‘oude van dagen’ die nu sterven het niet waard? Voor mij wel.

Food galore

De lokale bakker doen we nog 2 dagelijks aan en we hebben ook afgesproken om wekelijks 1 ‘takeaway’ te doen bij een lokaal restaurantje. Qua eten zitten we dus goed (het helpt uiteraard ook dat we 2 verdieners zijn… Onze aanpak is zeker niet ‘de goedkoopste’, dat beseffen we). Qua wc-rollen… Da’s wat anders. De laatste 5 rolletjes hangen nu aan de ‘wcstok’ (hoe heet dat ding eigenlijk?!) Als dus vanaf volgende week deze berichten een wat meer dramatische toon krijgen, je weet waarom 😏

In dezelfde “online bestel”-rayon: Eergisteren bestelde ik pentips voor m’n Surface pen (de tip was afgebroken) waarmee ik kan tekenen op een laptopscherm. Vandaag kreeg ik een wel erg grote doos aan. Inderdaad, in plaats van 1 setje pentips kreeg ik er 20 aan. Brave burger zijnde heb ik via support gevraagd hoe ik de 19 extra setjes kan terugsturen. Ik kreeg geen antwoord enkel een automatische mail dat een nieuwe set in aankomst is?! Ik hoop dat dat een foutje was… Anders heb ik morgen… 21 setjes! Alvast eens kijken of timpentips.com nog beschikbaar is 😏

Ik wist hoe laat het was toen de postbode voor dit pakje moest aanbellen…

En de kids? Die vinden deze tijde de max. Eigenlijk is er nog niet echt geklaagd. Ze spelen veel buiten, gezelschapspelletjes met ons, of lezen/knutselen wat. De ‘taakje’ zijn er voldoende (brieven schrijven, schoolwerk, afwasmachine uitladen, etc) en worden meestal na een korte “maar…” gestart. Ze beginnen te beseffen dat klagen enkel contraproductief werkt.

Subiet kookt Sten mee aan het eerste 15 grams gerecht: fish’n chips! En dan kijken de kids naar de Mol aflevering van gisteren. De ideale moment voor Sara om lessen in Stens kamer op te nemen en voor mij om na enkele minuten in de zetel in slaap te vallen (toegegeven, dat is nog niet gebeurd: daarvoor heb ik uu genoeg slaap in de nacht. Zo’n dik half uur later opstaan doet wonderen).

En de Mol? Wel, ik blijf bij m’n standpunt.Jolien of Laure. Even dachten we tijdens de aflevering van gisteren dat Els ook een hoog molgehalte vertoonde, maar dat is ontkracht door haar laatste perikelen. Ook Bart molt iets te opvallend (die zie ik er volgende week uitgaan…)

6 gedachten over “Dag 10 – Leveringen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s