Dag 108 – luiaards

108 dagen.. 108. Een mooi getal. Je kan het vormen door 2 tot de 2 maal 3 tot de derde te doen. En het is op de koop toe een Nivengetal: het is deelbaar de som van z’n cijfers. Niet dat dat relvant is voor deze blog, maar soms kan het geen kwaad om eens stil te staan bij wat op het eerste zicht louter banale getallen lijken. Wiki leert me ook dat 108 in aardig wat religies best wel belangrijk is. Bedank me later wanneer je nog eens een quizvraag hierover kan oplossen!

Fun & familie

De voorbije dagen, en zeker ook vandaag, stonden geregeld in het teken van ‘afscheidscado’ s voor de juffen’ maken. Samen met enkele andere ouders nemen we hier altijd het voortouw in, beklagen we onszelf telkens weer (“waarom hebben we gezegd dit op ons te nemen?!” >, maar nadien zijn we altijd erg blij met de resultaten. Ook nu leggen we de laatste loodjes aan weer 2 cado’s waar de kinderen, hopelijk, nog jaren iets aan gaan hebben. No spoilers! Maar we proberen altijd iets te maken (filmpje, boekje, muziek, schilderij, whatever) waar zowel de juf als de klasgenootjes een mooie herinnering mee hebben. Waarom is dit relevant aan deze coronablog? Omdat ik merk aardig wat meerkennis te hebben opgebouwd tijdens corona om deze cado’s weer dat tikkeltje beter te maken. (toegegeven: de cado voor Juf Lieselotte wordt er eentje waar we met 3 paar ouders toch wel een huzarenstukje van zijn aan het maken. We gaan een productiebedrijf genaamd “Wa een team” starten als dit zo doorgaat 😎)

Spannend!

Werk & technologie

Zoals gisteren terloops vermeld was er vandaag een wat langere vergadering om de organisatie voor volgens academiejaar vast te leggen. In het begin leken we wat af te glijden naar een klassieke aanpak, waarbij hier en daar een collega wat gebruik zou maken van het remote learning om een stap verder te gaan. Na wat gepalaver gaan toch aardig wat collega’s (me inclusief) proberen resoluut de kaart van ‘afstandsleren is de norm’ te trekken in plaats van ‘afstandsleren is een extra’ tje’. Flipped classroom, kennisclips, etc for the world! We halen ons daarmee wel wat extra werk mee op de hals, maar ik beschouw het enerzijds als een uitdaging (which keeps me going) En anderzijds een investering in de toekomst (iedere kennisclips nu gemaakt is de komende 3 a 4 jaar, hopelijk, er niet meer naar moeten omzien om zo tijd in andere delen van de cursus te steken). M’n grootste bekommernis wordt ons huis: dat is met z’n open vide echt niet gemaakt om te gebruiken tijdens live, online lessen, wanneer de kinders thuis zijn. Dat hebben we ook de voorbije lockdown wel geleerd. Uw kinders met de nodige tools afblokken van de online stream (door bv achtergrondgeluid te filteren) is 1 ding, maar ikzelf moet ook gewoon ongestoord kunnen concentreren op wat ik doe… Dat kan ik niet wegfilteren 😏.

Reflectie

Morgen de laatste schooldag van de kids. Ze kunnen het gebruiken. Ondanks de halve schooldagen merken we dat het voor hen ook goed is geweest. Snap ik helemaal. Het waren pittige maanden en nu dat het nieuwe normaal wat vorm krijgt is de grote vakantie heel welkom voor het gezin!

Morgen staat er wel nog speciaal dagje voor de deur: online inzagemoment. Door sommige collega’s inzaagmoment genoemd , iets waar ik tot hiertoe weinig last van heb gehad, maar zeg nooit nooit.

Bis morgen! (m’n Duits voor in Oostenrijk al wat oefenen he)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s