Dag 67 – My legs!

Neen, geen vreemd religieus tafereel. Deze 3 poppetjes werden door m’n broer geschilderd minstens 25 jaar geleden. Het was dan ook tijd om ze van hun laagje verf te ontdoen want, hoe knap ze ook waren toen, hun kleurenpalet past niet bij de rest van m’n collectie HeroQuestpoppetjes.

Het resultaat…was navenant. De bus nailpolish remover (zonder aceton!) bevatte nog maar een paar druppels, en duidelijk niet genoeg. Bij het afschuren van de verf besloot de tovenaar op de koop toe z’n benen te verliezen. Kortom, dit experiment was gelaagd in dat ik nu weet dat ik met dit product de verf zal wegkrijgen, maar een tripje langs de kruidvat zal eerst moeten gebeuren!

“My legs?!!!”

Familie & Fun

Sinds de kids hun bubbelvriendjes hebben (wat dus nog maar dag 3 is) merken we dat kids veel kribbiger tegenover elkaar zijn. Er is al veel meer geroepen en getierd dan de voorbije 8 weken samen. Op het einde van de dag viel zelf het dreigement dat , als dit het gevolg is van bubblevriendjes, we dat terug gaan afschaffen want het was er echt wel over. We klasseren het onder “de kinderen moeten weer even wennen aan de nieuwe regels.” Het dreigement zal daar bij blijven …hopelijk 😉

Werk & Technologie

Vandaag laatste les met de eerstejaar. Ik had speciaal meer tijd gevraagd om zeker iedereen genoeg tijd te geven een vraag te stellen. Na een uurtje waren we er door en ontstond er een soort cafe-gesprek over corona, de voetbal, winkelkarretjes, etc.. Het was aandoenlijk om te zien hoe veel studenten met de zelfde zaken worstelen. Ik hoop dat het gesprek een beetje zalvend werkte . Ik vond het alvast een fijne afsluiter.

Ik heb wel geleerd de vragen altijd tot het laatste woord goed na te lezen. Naar het einde toe was ik volop reclame aan het maken voor de quiz vanavond (je doet toch mee?! https://tiny.cc/eatiquiz) toen een student plots vroeg “mag je drinken tijdens het examen”. Wat volgde was een 5 minuten durende monoloog over “drink met mate” en “alternatieven voor drugs” waarbij de samenvatting was “tuurlijk, ik zal ook met een pintje de boel voorzitten”. Ondergetekende dacht dus dat het over de quiz ging…tot groot jolijt van de studenten. “De lector zegt dat we mogen zuipen tijdens het examens! Het staat op beeld.” Vooral extra grappig omdat ik 5 minuten ervoor had aangegeven er zeker geen UGent-like kotfeestje van te willen maken zoals paar weken terug gebeurde in de Arteveldestad. Ach ja, het geeft de studenten een grappige herinnering aan de laatste les.

Reflectie

Tijd om lekker zenuwachtig te worden voor de quiz zo meteen. We hopen stiekem op minstens 50 deelnemers, voor minder doen we het niet. Normaal gezien zal alles vlot verlopen en gelukkig is het Franky Stress, de fijne broer van Johny Stress.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s