Dag 9 – Graag traag

Quote van Sara: “Zelfs van niets doen krijg je honger.”

Het is trouwens begonnen: de dagen beginnen op mekaar te lijken waardoor ik niet altijd meer weet of ik nu vandaag al stiekem een stuk chocola in de keuken heb gegeten terwijl de kinderen in de andere kamer op een rijskoek knabbelen…. Of was dat gisteren? Ongeacht het juiste antwoord, een stuk chocolade werd er gegeten…

Gisterenavond met de kameraden Catan via Tabletop Simulator en jitsi gespeeld. Na wat gevloek en geknoei (en we waren dus met 5 it’rs…) konden we spelen en werd goed gelachen en getetterd. Hilariteit alom toen er plots een Italiaanse met Afrikaanse roots in onze videoroom verscheen. Ik kreeg tranen in de ogen van het lachen. De dame begon honderduit te tetteren, zag dan waar ze was en schoot dan ook in de lach. Les geleerd? Uw jitsi room niet ‘3C’ noemen, da’s een iets te generieke naam die mogelijk andere mensen dus ook gebruiken.

In ieder geval deed het deugd om de maten nog eens te zien en een schijn van normaliteit te creëren (in precorona tijden zien we mekaar minstens maandelijks om een catan-night te doen).

De poetsdame belde gisteren: de Poolse regering heeft speciale vliegtuigen ingezet om te helpen met de repatriëring van de vele Poolse gastarbeiders. Ik beeld me nu dat ze op een vliegtuig zit met 50% kwebbelende poetsdames ( bless them!) En 50% bouwvakkers/aannemers 😏

Gevolg in ieder geval was dat we de zondagvoormiddag alvast een activiteit hadden die aardig wat Habitica-punten heeft opgeleverd.

Poetsvoormiddag

De rest van de dag was een ‘traag’ dagje. Terwijl de mama aan een razend tempo haar cursussen omzet voor afstandsonderwijs hebben wij veel plezier beleefd aan ‘Camel Up’ : wedden op een knotsgekke kamelenrace waarbij de kamelen soms op de rug van anderen vooruit geraken. Hilariteit. Ook Bad Bones werd gesmaakt, een soort Tower Defense bordspel waarbij je dorp moet beschermen van horden skeletten. Met katapulten en andere vallen kan je de monsters vernietigen of naar je buren schieten! Lachen.

Sten probeert in te schatten welke kameel dit potje als eerste over de meet zal geraken.

Volgende link kan ik je aanraden: https://watch.lesmillsondemand.com/born-to-move-free. Ideale manier om op een leuke manier met de kids tien minuutjes extra te bewegen. Zie zelf maar:

Move like the avengers!

Dingen die geen probleem meer zijn:

  • thuis zijn om een pakje te laten leveren.

Morgen begint de werkweek. Het zal nu allemaal wat moeilijker worden om de kids maximaal te entertainen…ze zullen meer op zich dit moeten doen.

Eén gedachte over “Dag 9 – Graag traag”

  1. Ik spring telkens omhoog 🤔😏😉, als je blog binnenstroomt! En ik geniet er zoooo van, ni te doen… Bedankt zoon hiervoor x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s