Dag 105 – 50 gasten

50 personen. VIJF-TIG! 5 x10…Zoveel mensen zijn er hier op een week welkom gegeven de nieuwe regels. Het is interessant vast te stellen dat we gemiddeld amper aan 10 “externen” komen in het gewone leven. Vandaag is een hoogdag : BBQ-time! Als ik de gasten van vandaag optel bij wie hier nog is geweest sinds maandag dan kom ik dus aan 10 externen in totaal, inclusief de poetsvrouw, bobonne en de bubbelvriendjes. Ik herinner me in m’n Facebook-hoogdagen dat ik aan 500+ “vrienden” zat. As if 🙂 Corona heeft duidelijk gemaakt wie écht belangrijk is in je leven.

Veel van de coronamaatregels doen me vooral beseffen hoe “eenvoudig” ons leven is. En ik zeg dat als een goed ding. Wij gaan zelden tot nooit naar de sauna, kermis, festivals, concerten (cinema mis ik wel). Shoppen is voor ons een “noodzakelijkheid” en zullen we vaker online doen (ook in prelockdown) dan samen “om te shoppen”. Ik snap die dagelijkse rij aan de Louis Vuitton winkel niet waar ik nu geregeld passeer in’t stad. Wie zijn die mensen die daarvoor in de rij gaan staan? Als ik er langsrij ben ik altijd nieuwsgierig en zou ik hen willen ondervragen. Wat heeft deze winkel waarvoor u nu 1 uur in de vlakke zon voor gaat staan?

Een goei pint, thuis, vrienden die op bezoek komen en ’s avonds de campuscup (wat helaas gedaan is! Knap gedaan van beide finalisten trouwens!), meer moet dat nog steeds niet zijn. Het verklaart ook waarom mijn leven momenteel redelijk normaal terug is. Ik ervaar geen last (meer) van corona. Enkel bij de kinesist is het soms wat lastig met dat mondmasker en het feit dat de voormiddag wel érg kort is doordat de kids maar halve lesdagen hebben helpt niet. Maar dat noem ik luxeproblemen.

Vind deze wel tof 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s