Dag 37 – klaar voor remote learning part 2

Na het gezaag op m’n medemensch gisteren, nu terug focus ‘on the good stuff’, inclusief terug structuur in de blog (en dan kan ik het gezaag binnen de sectie “Corona, België & de wereld” houden wat je dan op eigen houtje kunt overslaan of niet)

Familie & fun

Een typische zondag gevuld met grote kuis, weekschema’s opstellen en een uitgestelde virtuele HeroQuest sessie met Noor en Dries. Tijdens het opstellen van de schoolschema’s (we hadden die van hun juffen afgedrukt erbij genomen) konden ze niet wachten om terug ‘scholeke te spelen’. Benieuwd hoe lang het duurt voor ze terug licht zeurend aan hun werk zullen beginnen ’s morgens. Wat het ook zij, momenteel is de goesting er, en dat is het belangrijkste.

Werk & technologie

Kijk nou eens, hier staat een bekende tussen. Volgende week presenteer ik samen met 2 collega’s hoe wij onze remote klassen organiseren tijdens een 3-daagse webinar. Mijn stuk zal gaan over enkele nuttige tools die ik heb leren gebruiken in deze periode (en hier uitvoerig beschrijf: deel 1, 2, 3 en 4)) . Het zal een “practice what you preach” presentatie worden waar ik de komende dagen nog wat aan ga sleutelen zodat alles vlot loopt. Geïnteresseerden kunnen het webinar gratis volgen via de link aan de start van deze paragraaf.

Sara is ondertussen klaar om een zekere Weyts een derde gepeperde mail te sturen. Ze heeft al 2x een e-mail gestuurd met haar aanbevelingen, die uiteraard mooi genegeerd worden, maar z’n laatste voorstel – “het schooljaar doortrekken”- schoot wel heel erg in het verkeerde keelgat. Ze heeft dan ook de voorbije 5 weken niets gedaan en enkel genoten van de zon en een luilekkerleven… as if. Ik heb haar en haar collega’s nog nooit zo intens vele vrije moment weten gebruiken om enerzijds de huidige lessen klaar te stomen én tegelijkertijd ook de nakende curriculumwijzigingen van volgend academiejaar weten voorbereiden. Want ja, ook dat moet gebeuren. Als iemand ooit van plan is minister Weyts als een soort paascadeau voor onze deur af te zetten, don’t 😉

Ook de toestellen vonden dat het weekend was. Platte bakfietsband, de grafische kaart die kuren heeft, de generale zekering die om onverklaarbare redenen sprong… Kortom, perfect dagje om die dingetjes te fixen; wat gelukkig gelukt is, vooral zonder grafische kaart zitten had redelijk lastig geweest de komende dagen als ik les moest geven, de platte bakfietsband boeit niet momenteel 😅

Corona, België & de wereld

Sara heeft zich toch terug ingeschreven om ook de komende weken in het rvt in Borsbeek te gaan helpen. 2 halve dagen per week. Ze aarzelde of ze ‘mij dat mocht aandoen’ maar we vonden de keuze geen keuze: “Het is niet de eerste keer dat ik een half dagje met de kids alleen thuis ben he”. Soms vergeet een mens dat niet alles nieuw is dezer dagen.

Reflectie/Personal

Iedere reden is goed om een bbq’tje te doen (alhoewel ik hoop dat het zo meteen wat opklaart) , maar vandaag is toch een extra goede reden: morgen begint de laatste spurt naar het einde van het schooljaar. Het zal een stevige, speciale jog worden waarbij het vooral ook erg spannend zal worden hoe de examens zullen georganiseerd worden.

Uiteraard eindigen we straks de dag met de Mol, ik gok dat Alina er uit gaat en dat Jolien de deugniet blijkt te zijn volgende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s