Dag 22 – Virtueel sociaal

Vandaag stond alles in het teken van virtueel sociaal doen. Gisteren deden we weer de stubru popquiz mee, die deze keer niet alleen door gokken kon beantwoord worden. Deze namiddag deden we weer Heroquest met Dries en Noor op afstand. Vanavond doen we dan met de vrienden de jackbox party night.

Familie & Fun

’s Morgens hadden we een Rapunzel momentje met de bobonne. We verrasten haar met een ontbijtje’ aan huis’. De manier om de ‘social distance’ te behouden was grappig: Bobonne liet een lang touw van haar balkom op het 5e naar beneden zakken, waaraan we haar cado’tje hingen.

De buur er onder probeerde het zakje te pikken, maar Bobonne was te snel 😂

De heroquest ging vlot. Deze keer geen ingewikkelde constructies en lessen over hangende bruggen. Gewoon een webcam op tripod zodat we vlot andere delen van de kaart konden tonen.

Selfie met 6

Van de buren kregen we 2 skateboards die hun zoon niet meer gebruikt. Praise be. Weer extra uren spelplezier de komende maanden (en vooral geen geruzie tussen de kids om ‘dat ene skateboard’)

De kids beginnen om de beurt vaker en vaker een lastig momentje. Hun standaard ambetant momentje doen ze onbewust: er is altijd wel iemand die iets totaal anders wil doen/spelen/eten/zien/etc dan de andere 2. Met een ‘lang gezicht’ tot gevolg. Ach ja, ze verdienen dat momentje, want buiten dat hebben we niet te klagen.

Werk & Technologie

Jitsi (jitsi.org) is de de facto standaard hier geworden voor teleconference met vrienden. De eenvoud waarmee snel een kamer wordt gemaakt (meet.jit.si\ gevolgd door een naam naar keuze voor de room) is heerlijk. Geen ingewikkelde tools installeren alles werkt perfect vanuit een browser. En wil je liever via tablet of smartphone volgen, gewoon de free app installeren. Protip: heb je voor een sessie 2e kamera nodig, sluit gewoon een extra smartphone aan als aparte gebruiker en zie daar, je 2e kamera.

Corona, België & de wereld

Vandaag al pak drukker op Groen Kwartier. Voorlopig in dit deel behoudt iedereen redelijk goed afstand. Ik denk echter dat aan de ‘andere kant’ (richting de torens) het een pak drukker en minder corona-veilig is.

Grappig hoe druk het aan de Delhaize (Plantin Moretuslei) was. Ik had briketten en wat ribbekes etc. nodig voor de bbq morgen en dacht ‘even naar daar te gaan’. Er stond een rij tot voorbij de parking. Ni me mij. Doorfietsen naar de proxy Carrefour verderop in’t straat. Rara, daar was het niet drukker dan anders (en vooral geen rijen tot buiten). Bizar hoe sommige mensen halsstarrig ‘moeten en zullen’ gaan naar ‘hun winkel’ (ik vermoed dat sommige mensen met de auto ineens ‘grote inkopen’ kwamen doen, die zijn dan natuurlijk redelijk afhankelijk van de plek waar ze zich parkeren).

Reflectie/Personal

Een mens zou soms vergeten dat er, as we speak, duizenden mensen zich in de naad werken om ‘ons normale leven’ in stand te houden. Bless’m! Het heerlijke weer doet dat allemaal wat naar de achtergrond verwijnen. Op zich vind ik dat even niet erg. De voorbije 3 weken was corona veel te aanwezig via media en nu even in de zon op de dorpel zitten is heerlijk.

Mensen die nog tijd te veel hebben en eens willen weten hoe ik de dag doorbracht op een set waarin ik een hart kloppende moest houden, lees zeker dit nieuwe verslagje 😅. Beetje crossmedia reclame.

2 gedachten over “Dag 22 – Virtueel sociaal”

  1. Weeral genoten! En ikke met foto hahaha 🙂 Linkje onderaan werkt niet en ik slaag er niet in URL te kopiëren…tis maar dat ge het weet zooneke X

    ons moemoe die vandaag 2 héérlijke kopjes thee heeft gedronken…keilief cadeau!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s