Dag 0 – Hamsteren

Eerste reactie van Juno:”Jeuj, geen notenleer.”

Ieder mens reageert anders op de (in mijn opinie terechte) maatregelen maar ik ben er vrij zeker van dat de kinderen er vooral de voordelen van zullen inzien. Benieuwd of ze dat zullen blijven doen als ze op dag 15 weer Heroquest met de papa mogen/moeten spelen.

Eerste dat Sara vanochtend vroeg:”Kan je ontbijtgranen in de AH gaan halen”. Ik slikte. M’n gemiddelde Belg-compatriot kennende is die nu al een aanvalsplan op de voedselrekken aan het voorbereiden.

Ik bleek gelijk te hebben. Alhoewel het in de AH om 9u nog allemaal beschaafd verliep (bedankt fijne berchemse medebewoners!) was er nog maar 1pak ontbijtgranen van de soort die kids willen en verschenen de eerste berichten van vrienden met ‘gevecht in de Colruyt gezien’ . Eten gekocht voor 2 dagen en bijna beschaamd gevoeld omdat ik extra pakje jonge kaas kocht, die gaat er vlot doorgaan komende dagen nu we altijd thuis zullen eten… Aan de kassa geen overvolle karretjes. Die hallucinant beelden werden later op sociale media gretig gedeeld vanuit bepaalde Colruyts in het land.

De memes vieren hoogdagen momenteel. Voorlopig is de humor van het klassieke sarcasme gevuld, hopelijk blijft dat zo.

Rest van de dag gebruikt om me optimaal voor te bereiden op afstandsonderwijs. Het klinkt stom, maar ‘I was born for this’. Al jaren verkondig ik dat je lessen moet opnemen en afstandsonderwijs aanbieden. Heb m’n diensten aan centraal aangeboden en voor hen 2 clips opgenomen met wat tips en tricks. Tegen de middag was m’n stem bijna weg (‘oh nee, dat is toch geen corona symptoom?!’) maar had ik 90% van m’n lesmateriaal ingesproken in kennisclips. Ik ben klaar voor een lockdow tot in september (dan worden we allemaal gek).

Kids gaan halen aan de schoolpoort. Er heerste een bijna feestelijke stemming. Sommige ouders waren wat bedrukt en ook de leerkrachten waren niet bepaald hun vrolijke zelf (zij weten nog niet goed hoeveel opvang ze gaan moeten aanbieden komende weken. Alles is nog volop in ontwikkeling.) De kinderen daarentegen waren unaniem klaar voor de langste paasvakantie ooit.

Let’s do this. Vannacht om middernacht begint het echt. Nog even vloeken op de mensen die ’s avonds tot 12uur samengepropt zaten in cafés (want ja, het corona virus zal zich pas vanaf middernacht beginnen verspreiden in plekken waar veel volk samen zit *rollende ogen*) en dan wakker worden in een land waar enkel apotheken en’ voedsel’-winkels open zijn.

Eén gedachte over “Dag 0 – Hamsteren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s