Dag 48 – Frans alarm

Familie & Fun

Ons dagelijks alarm was vandaag wat luider dan anders. De voorbije 3 a 4 weken worden we steeds rond 8 uur gewekt door 2 Frans sprekende, iets oudere dames, die dan hun dagelijks “toerke in de buurt” doen. Ze praten niet luid, maar 8 uur is duidelijk ons uur en het is wel grappig hoe klokvast en regelmatig die dames zijn. Een alarm zetten hoeft dus niet. Vandaag werd hun getetter echter overstemt door de groendienst die met véél lawaai (blazers en maaiers) de ochtend aankondigden (het siert hen dat ook zij wachten tot 8 uur). Een mens mag niet klagen dat hij sowieso al zolang kan slapen én wakker wordt met uitzicht op een “parkje”.

De kinderen zitten volledig in het ritme van de week. Ons wekelijks schema blijft overeind -alhoewel de Habitaca app nog maar af en toe wordt ingevuld – en de weekdagen zijn erg regelmatig, wat ik wel fijn vind.

Terwijl de kids een vreemde racebaan maakten schilderde ik de rovers van het Kolonisten van Catan spel af. Lekker ontspannend na 3 dagen waarin ik vierkante ogen had gekregen… en als ik daar al last van heb dan zegt dat iets (ik zal het maar zelf zeggen he).

Werk & Technologie

Gisterenavond nog tot stuk in de nacht (lees: middernacht leek wel de vooravond) clips opgenomen. Voor mensen mij betichten van workaholic én “docenten moeten tot stuk in de nacht werken om bij te blijven”:

  • Ik had even goed vandaag dit in de dag kunnen doen, maar ik zat in een flow zeg maar.
  • Ik geniet ongelooflijk van de nieuwe opname-technieken die ik nu dagelijks bijleer. Zo had ik gisterenavond de fout gemaakt om vlak voor eten nog ‘even iets op te zoeken’ waardoor ik plots op enkele interessante youtubeclips kwam die uitlegden hoe je de kwaliteit van je clips kan verbeteren. En zoals iedereen weet, van zodra je op een ‘recommended youtube’ video klikt duik je in een oneindig diepe put vol interessante zaken.
Eén van de resultaten van m’n nachtelijke opnamesessie. De strepen over de tv bewegen schokkerig van rechts naar links. Toegegeven: dit is een eenmalig experiment want ik gok dat de student hier nu niet bepaald iets aan heeft wanneer hij tijdens het studeren deze materie nog eens wilt bekijken.

Een nieuw “probleem” (first world problem) van met deze tools werken is de situatie die ik zonet meemaakte (en ervoor zorgde dat ik even aan de blog ben beginnen schrijven): kwartiertje lang een, in mijn ogen, nogal complexe oefening uit te doeken doen, inclusief scene-switchen, kinderen stilhouden, etc. Om dan te ontdekken dat ik niet aan het opnemen was.

Taakje straks: opzoeken of je een dikke rode ‘record’ bol in de hoek van het scherm kunt plaatsen als extra herinnering.

Corona, België & de Wereld

Weet je, al ging Van Ranst morgen met Orban, Trump op bezoek bij een zieke Kim Jong Un: I don’t care! Die mens heeft meerdere petten en die hebben niets met elkaar te maken (het helpt wel om deze uitspraak te maken dat hij politiek gezien iets meer in ‘mijn kamp’ zit, hehe).

Reflectie

Wat een pittig 4 dagen zeg. Veel Franky stress, en veel inspirerende dingen gezien en geprobeerd bij studenten, collega’s en op het webinar. Morgen even gas terugnemen dus. Er staan een paar toffe , vooral culinaire dingen in het vooruitzicht:

  • Vanavond maken we zelf pizza’s
  • Zaterdagavond halen we uit bij Vitis wat we gisterenavond besteld hebben
  • Zondagmiddag rijden m’n schoonouders langs om een pot zelfgemaakte spaghetti bolognaise te leveren. Ze gaan dit ook doen bij m’n schoonzus. Ze is die dag namelijk jarig en we gan dan ’s middags samen (virtueel) ervan smullen.

Alvast een fijne 1 mei aan allen gewenst. Zet s middags wat muziek op, ga in de tuin staan en doe alsof ge op de kaaien tussen de massa staat te drinken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s